Mandana Rostampour nominerad till priset Årets ledare 2021

Mandana Rostampour nominerad till Best Practise 2021: Årets Ledare

Juryns motivering:

Mandana har på ett extraordinärt sätt utmärkt sig i sitt sätt att utöva ledarskap i sjukvårdens viktiga arbete med att rädda liv under covid-pandemin. Vi har berörts och fyllts med energi när vi i vårt arbete med att stötta sjukvårdspersonal besökt den tillfälliga covid-avdelning R62 på Karolinska sjukhuset Huddinge som Mandana ansvarat för. Hela personalen har utstrålat engagemang, värme och öppenhet på ett sätt vi inte är vana att möta.

Många i personalen vittnar om att det varit den bästa arbetsplats de haft och hur de sett fram emot sina arbetsdagar och mitt i alla påfrestningar kunnat känna sig autentiska, trygga och sedda.

När vår nyfikenhet tilltog kring vad det var som gjorde att avdelningen fungerade så bra besökte vi både morgonmöten och observerade Mandanas ledarskap.

I en miljö där chefer fått mycket kritik vågar Mandana stick ut och ta plats som ledare. På morgonmötet håller Mandana ett brandtal och återkommer till syftet med deras verksamhet, att rädda liv. Hon tar även sig tid för att alla ska känna sig sedda, tex. genom en enkel laget-runt-delning på morgonen.

Mandana har en förmåga att utmana och sporra sin personal med värme samtidigt som hon har ett mod som gör att hon vågar ta nödvändiga konflikter. Många vittnar om att hon är den bästa chef de haft. Förutom Mandanas ledarskap tror vi att hela avdelningen tillsammans bidragit till det framgångsrika prestigelösa klimatet som uppstått på R62. Framgångsfaktorer har varit:

  • Personalen har valt att vara ärliga, öppna och positiva vilket skapat den starka känslan av trygghet och prestigelöshet.
  • Personal som tillförts från andra branscher, t.ex. restaurangbranschen har bidragit till att skapa en extra positiv inställning och ett proffsigt servicebemötande.

Practise jury nominerar härmed Mandana Rostampour till utmärkelsen Best Practise 2021: Årets ledare.